מתחתנים ומרוויחים: כך תארגנו חתונה משתלמת

אם בעבר, חתונה הייתה מסתכמת באירוע קטן בחצר של ההורים, הרי שכיום חתונות הפכו להפקה של ממש, וככאלה – הן עולות לנו לא מעט כסף. חתונה ממוצעת עולה כ100,000 ₪, כשרוב הזוגות לא מצליחים לכסות את האירוע, ואפילו גרוע מכך – מתחילים את החיים הזוגיים עם חובות. אז איך תוכלו לארגן חתונה משתלמת? חתונה שבסופה תרוויחו לא מעט כסף עבור חייכם המשותפים? ריכזנו טיפים חשובים ומידע חיוני. לגזור ולשמור.

ראשית, תקציב

כדי שתוכלו לעמוד בהוצאות החתונה, וכמובן לכסות אל כל העלויות, חשוב שתגדירו תקציב מבעוד מועד, ותנסו להיצמד אליו באופן המיטבי. עשו חישוב של כמות האורחים שעתידה להגיע, והכפילו את הכמות בסכום הממוצע למעטפה (תלוי מגזר, אך לרוב מדובר ב300 שקלים בממוצע). ובכן, הסכום שיצא זה התקציב שלכם לאירוע, ובו אתם חייבים לעמוד.

אל תיכנעו לתעשייה

תעשיית החתונות הפכה לתעשייה שמגלגלת כספים על חשבון הצרכנים, כשמדובר בסכומים גבוהים במיוחד. לא מעט זוגות נקלעים לקשיים לאחר החתונה, ולו כי הקדישו את כל חסכונותיהם לאירוע, לא הצליחו לכסות את העלויות ונותרו עם חובות לספקים השונים. במקרים מסויימים, הרווחים מהחתונה כל כך זעירים, כך שהם כלל לא משמעותיים. איך אפשר להימנע מזה? ובכן, אל תיכנעו לתעשייה, ואל תסכימו לשלם מחירים גבוהים על שירותים שאילולא היו עבור החתונה, כנראה היו עולים הרבה פחות (למשל איפור).

חתונה משתלמת

חיסכון כספי גדול

יש מגוון דרכים לחסוך בעלויות החתונה, אך החיסכון המשמעותי ביותר יהיה בעלויות שתצטרכו לשלם לאולם האירועים. מחירי המנה יכולים לנוע בין 200-500 שקלים, כשהמחיר תלוי מיקום ועונה. פה נעצור לציין שחתונה בימי החורף, ובאזור פריפריאלי תהא זולה יותר מאשר חתונה שמתקיימת במרכז או בעונת הקיץ.

מראש חפשו אולמות או גני אירועים שמציעים לכם מחיר מנה זול יחסית, ואל תפסלו חתונה בפריפריה, גם אם זה יצריך מכם להזמין הסעה, ולו כי עלויות ההסעה עשויות להיות נמוכות יותר מאשר עלות ההפרש בין המנות. אגב, תדעו שבהחלט ניתן להתמקח על המחיר, אם לא מדובר בהוזלה משמעותית, נסו להציע לכלול שירות נוסף באותו העלות, כמו תאורה והגברה, כך תוכלו לחסוך עוד כמה אלפי שקלים.

מנות רזרבה ומנות ילדים

כשאתם קובעים עם אולם האירועים עליכם להתחייב לכמות מנות מסוימת. עם זאת, כדאי לקבוע מבעוד מועד שמנות ילדים יעלו פחות, ואף לסכם מראש שמנות רזרביות יוצאות החוצה רק באישור של מנהל האירוע מטעמכם.

עיצוב האולם

לא מעט אולמות דורשים מהזוגות המאורסים עלויות גבוהות עבור העיצוב, כשמדובר על סכומים שמגיעים לאלפי שקלים. מה עושים? מוותרים על הפן העיצובי ומעצבים את האולם באופן עצמאי. גם אם תשכרו מעצבת מבחוץ, סביר להניח שהעלות תהא זולה יותר. שימו לב: יש אולמות שלא מאשרים עיצוב חיצוני אלא רק של מעצב הבית.

אאוטפיט כלתי

הו! כמה הוצאות יש לכלה ביום חתונתה, החל מהשמלה שעלותה אלפי שקלים, דרך הנעליים ועד לעיצוב השיער. ובכן, לא חייב לרכוש שמלת כלה יקרה, ובהחלט ניתן לחפש ברחבי הרשת שמלת יד 2, או אפילו להגיע אל בוטיק "רוח נשית", בה נמכרות שמלות במחירים זולים, כשההכנסות כולן עוברות לתרומה. אופציה נוספת היא להזמין שמלת כלה באינטרנט, מה שהפך לפופולארי במיוחד. כמו כן, אין צורך לקנות נעלי כלה מיוחדות, אלא להסתפק בכל נעל בהירה ונוחה שמתאימה לאאוטפיט שלכן. ומה לגבי ההינומה? תוכלו להשאיל מחברה שהתחתנה או מחברות בקבוצות ייעודיות בפייסבוק.

צילום האירוע

חבילת צילום לאירוע יכולה להגיע לסכום ממוצע של 10,000 ₪. תוכלו לחסוך אם תוותרו על אלבומים והגדלת תמונות, וגם אם תבקשו שיגיעו פחות צלמים ממה שמתוכנן. כמו כן, אפשר לוותר על צילומי וידאו, כי מי באמת יצפה בכל האירוע אחר כך?

לגבי האלבומים נציין שניתן להכין אלבומים באופן עצמאי במערכות שונות, לרבות באתר לופה, ובכך לחסוך לפחות 2,000 שקלים.

החיסכון לא בא על חשבון האורחים

חשוב להבין ולזכור שזה מצוין לחסוך בעלויות החתונה, כל עוד זה לא על חשבון האורחים. כלומר, אל תחסכו באוכל או באווירה, והעניקו לאורחים שלכם את החוויה האידיאלית ביותר. כמו כן, תוכלו לרכוש מתנות לאורחים בעלויות נמוכות של עד 5 ₪ למתנה, כשניתן למצוא מתנות נהדרות ברחבי הרשת, או אפילו להכין באופן עצמאי.

 

מתחתנים? תכננו את האירוע היטב, השוו מחירים ואל תיכנעו למחירים הגבוהים של תעשיית החתונות. כיום ניתן לרכוש כמעט כל דבר מזוגות שהתחתנו, ובכך לחסוך בעלויות הגבוהות. אם תצליחו לעמוד בתקציב, ואם תצליחו להוביל לכך שעלויות החתונה יהיו נמוכות יותר ממנו – אין ספק שתצליחו להרוויח כסף. מזל טוב!

סגירת תפריט
נגישות